Weather by Freemeteo.com
Trenutno aktivnih Gostiju: 5 
Milijun kuna za turizam
Zagrebačka županija nastavlja s poticanjem i financiranjem mnogobrojnih programa i projekta s ciljem obogaćivanja turističke ponude i pozicioniranja Zagrebačke županije kao atraktivne turističke destinacije. Upravo radi toga, Zagrebačka županija danas je raspisala milijuna kuna vrijedan natječaj za financiranje razvojnih turističkih projekata na području županije. Natječaj je otvoren do 15. studenog 2009.

 

Korisnici sredstava mogu biti pravne osobe koje imaju sjedište u Republici Hrvatskoj, a koje predlažu izradu projekta na području Zagrebačke županije. Prednost pri financiranju imat će projekti koji su originalni u smislu proširenja turističke ponude i uvođenja novog turističkog proizvoda, koji pridonose razvoju turizma na širem području županije, koji povezuju više pružatelja turističkih usluga s područja Županije te koje sufinanciraju i drugi subjekti (ministarstva, jedinice lokalne samouprave). Pojedinom korisniku može se odobriti financiranje do dva projekta najviše u iznosu od 200.000 kuna po projektu.

 

Inače, Zagrebačka županija je u ovoj godini za turizam osigurala 4,8 milijuna kuna i to po milijun kuna za razvojne projekte u turizmu; smještajne turističke kapacitete; za obnovu tradicijskih kuća te za organizaciju turističkih manifestacija. Za sufinanciranje projekata Turističke zajednice Zagrebačke županije izdvojeno je 700 tisuća kuna, dok je za programe edukacije pružateljima turističkih usluga osigurano 115 tisuća kuna.

 

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na natječaj  do 15. studenog. Tekst natječaja i prijavni obrazac nalaze se na web stranicama Zagrebačke županije (www.zagrebacka-zupanija.hr), a više informacija može se dobiti i na telefonskom broju 01/6009 421. Uz popunjen prijavni obrazac za natječaj potrebno je priložiti i opis projekta s troškovnikom i izvorima financiranja, dokaz o pravnom statusu, opis dosadašnjeg rada i iskustva na izradi i izvođenju turističkih projekata te potvrdu nadležne porezne uprave o nepostojanju duga prema državi.

 


 

Copyright © Zabranjena je upotreba tekstova i fotografija bez pismene dozvole. Kontakt info@samoborci.com 2016. All rights reserved

Samoborci.com By - Joomladesigns.co.uk