Weather by Freemeteo.com
Trenutno aktivnih Gostiju: 5 
Sufinanciranje solarnih kolektora-još 5 dana za prijave

Zagrebačka županija u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost pokrenula je projekt „Uvođenje korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima Zagrebačke županije“. Projekt predviđa ugradnju solarnih sustava za grijanje i pripremu potrošne tople vode u 50 kućanstava na području Zagrebačke županije uz sufinanciranje Zagrebačke županije i Fonda u iznosu do 11.200 kn po kućanstvu. Natječaj za prikupljanje ponuda zainteresiranih  korisnika otvoren je do 15. listopada 2009.

 

 

Na natječaj se mogu javiti fizičke osobe koje imaju prebivalište na području Zagrebačke županije i posjeduju dokaz o vlasništvu nad objektom na kojeg planiraju ugraditi solarni sustav. Troškove opreme i ugradnje solarnih kolektora, Županija i Fond će sufinancirati u iznosu od 40 posto nepovratnih sredstava odnosno do maksimalnog iznosa od 11.200 kn po kućanstvu.

 

Ocjenjivanje pristiglih ponuda kao i konačan odabir 50 kućanstava provest će Povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Zagrebačke županije, Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti te Regionalne energetska agencije Sjeverozapadne Hrvatske koja operativno provodi ovaj projekt. Dobitnici financijskih sredstava dužni su do 15. lipnja 2010. Zagrebačkoj županiji podnijeti pismeni zahtjev za povratom uloženih sredstava s pratećom dokumentacijom, a sredstva će im biti isplaćena u roku od 30 dana od podnošenja zahtjeva.

 

Projekt „Uvođenje korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima Zagrebačke županije“ vrijedan je 1.525.000,00 kn, u čemu će fizičke osobe sudjelovati s 900.000,00 kn (59,01%), Zagrebačka županija s 200.000,00 kn (13,11%) te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 425.000,00 kn (27,88%) financijske pomoći. Projekt se provodi pod motom „I ja mogu imati solarni kolektor“.

 

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na natječaj do 15. listopada 2009. Informacije, tekst natječaja i potrebni obrasci zahtjeva mogu se dobiti u Regionalnoj energetskoj agenciji Sjeverozapadne Hrvatske na broj telefona 01/3098 315 ili elektronskom poštom Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript te na web stranicama Regionalne energetska agencije Sjeverozapadne Hrvatske www.regea.org i Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr.

 


 

Copyright © Zabranjena je upotreba tekstova i fotografija bez pismene dozvole. Kontakt info@samoborci.com 2016. All rights reserved

Samoborci.com By - Joomladesigns.co.uk