Weather by Freemeteo.com
Trenutno aktivnih Gostiju: 6 
Izabrana nova vinska kraljica

  Ivana Puhelek, diplomirana inženjerka iz Svetog Ivana Zeline nova je Vinska kraljica Zagrebačke županije za 2010. godinu. Kruna i posebno izrađena lenta, osmoj u nizu vinskoj kraljici Zagrebačke županije, dodijelit će se na tradicionalnoj prigodnoj svečanosti druge subote u mjesecu studenom (14.11.2009.).


Ivanu Puhelek izabrao je deseteročlani stručni žiri na čelu sa zamjenikom župana Damirom Tomljenovićem, a samo ocjenjivanje održano je 2. listopada u vinotočju obitelji Željka Kosa u Svetom Ivanu Zelini na Zelinskoj vinskoj cesti. Prvom pratiljom proglašena je Barbara Krčmar iz Jastrebarskog.

Za laskavu titulu ove godine uz Ivanu i Barbaru konkurirale su: Nikolina Jurišić iz Svetog Ivana Zeline, Ivana Drk iz Velike Gorice, Ljiljana Marić iz Zagreba, Petra Mežnarić  iz Marije Gorice i Anita Scheliga iz Samobora.

Važno je naglasiti kako izbor vinske kraljice nije izbor ljepote. Djevojke su pred ocjenjivačkim sudom pokazale znanje o kulturi vina, vinogradarskoj tradiciji i običajima županije, Hrvatske, ali i svijeta. Pisale su i test opće kulture, a u praktičnome dijelu testiranja komentirale su i opisivale ponuđena vina te ih sljubljivale s jelima. Ocjenjivan je i javni nastup te poznavanje stranih jezika.

Inače, Zagrebačka županija je prva županija u Hrvatskoj koja je započela s projektom Izbora vinske kraljice još 2003. godine. Uz još uvijek aktualnu Vinsku kraljicu za 2009. godinu Garijelu Vrbetić do sada su izabrane: Nataša Puhelek i Žana Šterc iz Svetog Ivana Zeline, Irena Majcenović i Ivana Jambrović iz Jastrebarskog, Ivana Rendulić iz Zagreba te Sandra Jerković iz Ivanić-Grada.

 

vinska kraljica
Foto: zagrebacka-zupanija.hr

 


 

Copyright © Zabranjena je upotreba tekstova i fotografija bez pismene dozvole. Kontakt info@samoborci.com 2016. All rights reserved

Samoborci.com By - Joomladesigns.co.uk